DHL bouwt nieuw logistiek centrum op Brussels Airport

8 mei 2012
  • DHL Global Forwarding bundelt luchtvrachtactiviteiten onder één dak op Brucargo West

DHL Global Forwarding, onderdeel van de Deutsche Post-DHL Group start binnenkort met de bouw van een nieuwe vestiging op Brucargo. Met een totale grondoppervlakte van 54.000 m² en een loods grootte van 23.000 m² bundelt DHL Global Forwarding Belgium haar luchtvrachtactiviteiten onder één dak te Brucargo West. DHL Global Forwarding Belgium is als toonaangevende freight forwarder op Brucargo gevestigd sinds de opstart van de vrachtzone in 1980. Met een investering van 27 miljoen euro kiest DHL Global Forwarding opnieuw voor de luchtvrachtzone aan Brussels Airport.  

“De keuze van DHL Global Forwarding voor Brucargo, versterkt de positie van de vrachtzone en Brussels Airport als essentieel werkgelegenheidsplatform binnen België.  Brussels Airport is de tweede economische motor van ons land met 20.000 directe en 40.000 indirecte arbeidsplaatsen. Met een totaalinvestering van 27 miljoen euro in dit nieuw logistiek platform wenst DHL Global Forwarding nog beter tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige logistieke noden van haar klanten binnen de verschillende industriesectoren”, zegt Jean-Claude Delen, CEO DHL Global Forwarding BeNeLux & France.

Het nieuwe ‘state-of-the-art’ logistiek centrum, dat voldoet aan de strengste luchtvaart veiligheidsvoorschriften en TAPA-normen, is ideaal gelegen in deze strategisch belangrijke regio en biedt de beste infrastructuur voor alle luchtvrachtgebonden activiteiten.  Het gebouw voorziet ondermeer specifieke zones waaronder een temperatuur gecontroleerde zone van 1.750 m² dat eveneens zal voldoen aan de strengste GDP-normen. Dit in een verdere ondersteuning van onze strategie om een nog betere kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen voor onze sectorklanten met specifieke vereisten. In lijn met de Deutsche Post-DHL ‘Go Green’ waarde, is dit voor DHL Global Forwarding een groene investering met milieuvriendelijke technologieën waaronder zonnepanelen en waterrecuperatie.

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport: “We zijn uitermate tevreden dat een belangrijke partner als DHL Global Forwarding opnieuw gekozen heeft voor Brucargo en Brussels Airport. We zijn ervan overtuigd dat het ruim aanbod aan vrachtcapaciteit op lange-afstands passagiersvluchten en vrachttoestellen in combinatie met de unieke locatie van Brucargo een troef is geweest in deze keuze. Brucargo herbergt vandaag talrijke belangrijke spelers binnen de luchtvrachtketen waaronder forwarders, baantransportbedrijven, afhandelaars en luchtvaartmaatschappijen in combinatie met centrale en operationele diensten waaronder de douane en het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid. De nieuwe directe verbinding tussen de E19 en Brucargo met een eigen op- en afrittencomplex is daarenboven belangrijk voor spelers zoals DHL Global Forwarding gezien de intensieve verkeersstromen. De blijvende aanwezigheid van DHL Global Forwarding, levert een belangrijke toegevoegde waarde op voor ons.”

Ondanks de huidige financiële & economische omstandigheden is Jean-Claude Delen fier deze investering in de toekomst van DHL Global Forwarding (Belgium) te kunnen verwezenlijken.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company