Brussels Airport Aviation Awards

27 april 2012

In 2007 reikte Brussels Airport voor de eerste maal de Brussels Airport Aviation Awards uit voor die luchtvaartmaatschappijen en partners die zich bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van punctualiteit en efficiëntie, environment en safety, en de ontwikkeling van hun netwerk- en routes.  
Op donderdag 26 april 2012 werden voor de vijfde maal deze Awards toegekend, voor het afgelopen jaar 2011.


Punctualiteit en efficiëntie

Het criterium van punctualiteit betreft voor passagiers- luchtvaartmaatschappijen de beste on-time performance voor aankomsten en vertrekken op Brussels Airport, dat wil zeggen een aankomst of vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd.
Het criterium voor efficiëntie voor de vrachtluchtvaartmaatschappijen betreft het in-en uitladen van de grootste hoeveelheid vracht in de kortste tijd op de grond.


Punctuality Award Regional Airline
KLM Cityhopper vliegt vijf keer per dag naar Amsterdam. In 2011 vloog KLM Ciyhopper met een punctualiteit van 94,3%.

Punctuality Award Short Haul Airline
SAS vliegt vijf keer per dag naar Kopenhagen, drie keer per dag naar Stockholm en twee keer per dag naar Oslo. In 2011 vloog SAS met een punctualiteit van 91,4%

Punctuality Award Long Haul Airline
Hainan Airlines vliegt vandaag vijf maal per week naar Beijing, vanaf 1 juli dagelijks. In 2011 vloog Hainan Airlines met een punctualiteit van 93,4%

Efficiency Award Cargo
Asiana Cargo vliegt vier maal per week met een Boeing 747-400F.
In 2011 slaagde Asiana Cargo erin per minuut grondtijd, 0,91 ton vracht in of uit te laden.


Environment en safety


Voor de environmental en de safety award komen die partijen in aanmerking die zich in 2011 bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van vermindering van de overlast van het vliegverkeer, en die bijgedragen hebben aan een voortdurende verbetering in veiligheidsstandaards en bewustzijn.

Environmental Award
Singapore Airlines Cargo wint de environmental award voor het uitvoeren van hun vluchten met de modernste B747-400F toestellen. Bovendien worden de vrachtvluchten alleen tijdens daguren gepland teneinde een significante bijdrage te leveren aan het reduceren van de geluidsimpact voor onze omwonenden tijdens de nacht.

Safety Award
Brussels Airlines, en in het bijzonder het Flight Safety Office, voor de constructieve manier van samenwerking (identificatie van gevaren, rapportering van incidenten, voorstellen ter verbetering van de veiligheid) en voor de continue verbetering op vlak van runway safety.


Netwerk- en routeontwikkeling

Voor de network development awards worden luchtvaartmaatschappijen genomineerd die zich onderscheiden hebben door nieuwe routes en groei in passagiers of vracht.

Network Development Award Short Haul Airline
Brussels Airlines, voor de groei met 800,000 passagiers op de Europese bestemmingen vanuit Brussels Airport

Network Development Award Long Haul Airline
Thai Airways International, voor de introductie van 3 vluchten per week naar Bangkok met een Boeing 777 met een capaciteit van 292 stoelen per vlucht.

Network Development Award Cargo Airline
Korean Air Cargo, voor de groei van 3 naar 7 vrachtvluchten per week in 2011 waarbij Brucargo één van de belangrijkste Europese hubs voor Korean geworden is.

Diamond Award

Over het jaar 2009 werd de Diamond Award voor het eerst uitgereikt aan die onderneming of persoon die zich bijzonder onderscheiden heeft in de Belgische luchtvaart. Deze award werd nog maar één keer eerder uitgereikt, aan Brussels Airlines.

Voor het jaar 2011 gaat de Diamond Award naar Jean Claude Delen, CEO Benelux & France van DHL en Managing Director van DHL Global Fowarding.
Jean Claude Delen heeft een leidende rol vervuld in de groei van de Benelux hub van DHL op Brucargo, heeft vele intiatieven genomen om de kwaliteit van de vrachtafhandeling op Brucargo verder te verbeteren en meer intercontinentale vrachtvluchten aan te trekken, en heeft als voormalig Chairman van FIATA een grote bekendheid gecreeerd voor de vrachtindustrie in Belgie en op Brussels Airport

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company