Brussels Airport noteert beperkte passagiersgroei in maart

6 april 2012

In maart verwelkomde Brussels Airport 1.425.683 passagiers, goed voor een groei van 1,4%. Een vergelijking met 2011 is moeilijk omdat het voorjaarsverlof dit jaar in februari viel en vorig jaar in maart. De eerste dagen van de paasvakantie vielen dan wel weer in april. Zelfs met de beperkte passagiersgroei in maart, klokt het aantal reizigers voor het eerste kwartaal voor de luchthaven af op een groei van 3,8 %.

De beperkte groei van het aantal O&D (Originating and Departing: reizigers met Brussels Airport als eerste vertrekpunt of als eindbestemming) wordt versterkt door een toename van het aantal transferpassagiers. Ook in maart werd de sterkste groei genoteerd in het langeafstandsverkeer.

Het aantal vliegbewegingen daalt opnieuw, nu zelfs met 7,3%. Deze tendens wordt vooral toegeschreven aan het gebruik van gemiddeld grotere toestellen in de vlootsamenstelling (onder meer bij Brussels Airlines), en in een betere bezetting van de passagiersvluchten.

Ondanks de wereldwijde neerwaartse trend van het vervoerde luchtvrachtvolume werd op Brussels Airport een groei genoteerd van 6,1% vergeleken met maart 2011. Zowel de vracht op vrachttoestellen als in de belly van passagierstoestellen deed het beter. Ook in februari werd een vergelijkbare groei gerealiseerd tegen de algemene trend in. Het aantal vrachtvluchten steeg met 6,6% terwijl de vervoerde vracht steeg met 7,9%. Het vrachtvervoer op pasagierstoestellen liet een stijging noteren van bijna 2% ondanks de vermindering in frequenties, wat duidt op een betere beladingsgraad van de toestellen.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company