Brussels Airport noteert passagiersgroei van 7,8 % in februari

9 maart 2012

Februari is traditioneel de rustigste maand van het jaar voor passagiersverkeer. Toch verwelkomde Brussels Airport 1.177.512 passagiers, goed voor een groei van 7,8%. De opmerkelijke toename kan gedeeltelijk toegeschreven worden aan het effect van de schrikkeldag 29 februari, met een eschatte impact van 3.5%. De groei van het aantal reizigers met Brussels Airport als vertrekpunt of eindbestemming (O&D verkeer) bedraagt 5,6%. Het aantal transferpassagiers, gestuwd door de activiteiten van Brussels Airlines en Star Alliance laat met 22,7% opnieuw een opmerkelijke groei noteren.
Het sterkste groeisegment is opnieuw het lange afstandsverkeer, met zowel Brussels Airlines op Afrika, Jet Airways op India als de andere lange afstandsmaatschappijen. Een sterke toename in het vakantiesegment ten opzichte van februari 2011 wordt deels verklaard door de timing van het voorjaarsverlof, dat vorig jaar in het begin van de maand maart viel.

Ondanks de sterke toename in het passagiersaantal en het vrachtverkeer vermindert het aantal vliegtuigbewegingen met 3,2%. Deze daling wordt volledig verklaard door het gebruik van grotere toesteltypes, onder andere bij Brussels Airlines.

In tegenstelling tot de wereldwijde trend doet het vrachtvervoer op Brussels Airport het goed.
Brucargo noteert een groei van 6,6%, deels te wijten aan een aantal éénmalige meevallers zoals schrikkeldag en het feit dat Chinese New Year in januari gevierd werd ipv in februari zoals vorig jaar.
Vooral de volumes op volvrachters groeien met 8,8% onder meer door bijkomende vluchten van Singapore Airlines Cargo, Saudi Cargo Airlines, Korean Air Cargo en EVA Airways Cargo). Het feit dat de vervoerde vrachtvolumes sterker groeien dan het aantal bewegingen, duidt op een betere beladingsgraad van de toestellen. Het volume vervoerde vracht aan boord van passagierstoestellen bleef ongeveer ongewijzigd in vergelijking met vorig jaar.

Cijfers februari 2012

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company