Brussels Airport: record groei reizigers in 2011

30 december 2011

Brussels Airport sluit het jaar 2011 af met meer dan 18.7 miljoen passagiers. Dit vertegenwoordigt een groei van ongeveer 9%.
Vooral het transfervervoer groeit als gevolg van de voortdurende expansie van Brussels Airlines en Star Alliance. Het aantal transferpassagiers stijgt met meer dan 30%.

Met deze resultaten zit Brussels Airport bij de sterkste groeiers in het Europese luchthavenlandschap dat vooral de jongste maanden het effect voelt van de verzwakte globale economie.

Belangrijk voor een efficient gebruik van de luchthaven is ook dat zowel de gemiddelde stoelcapaciteit als de bezettingsgraad van de vliegtuigen verder verbetert.

Brussels Airport verwelkomde in 2011 drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen: Qatar Airways, Belle Air en Thai Airways International. Er werden 12 nieuwe bestemmingen geopend.

Ook in het vrachtvervoer presteerde Brussels Airport goed in 2011. Terwijl op veel Europese luchthavens het vrachtvervoer sterk terugliep sinds de zomer, bleef het vrachtvolume op Brussels Airport na een goede 2e helft van 2011 bijna constant op meer dan 470.000 ton.

Belangrijke vrachtluchtvaartmaatschappijen als Korean Air Cargo, Singapore Airlines Cargo, Saudi Airlines Cargo en EVA Airways Cargo hebben geinvesteerd in extra vluchten en capaciteit. Ook het DHL integrator vervoer groeide sterk.

In totaal werden in 2011 230 verschillende bestemmingen rechtstreeks aangevlogen door in totaal 88 verschillende passagiers- en vrachtluchtvaartmaatschappijen.

Definitieve cijfers voor de maand december en het volledige jaar 2011 worden gepubliceerd in de loop van de maand januari.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company