September met 11,9% sterkste groeimaand 2011

20 oktober 2011

Passagiers
In september verwelkomde Brussels Airport 1.890.713 reizigers, bijna zoveel als tijdens de drukke augustusmaand. De groei van het passagiersaantal staat hiermee op 11,9% tegenover september vorig jaar, en op 10,9% voor de eerste negen maanden van dit jaar tegenover 2010. Hiermee scoort september tot dusver het hoogste groeicijfer van 2011, met uitzondering van de uitzonderlijke cijfers van april door de aswolk van vorig jaar.
Vooral Brussels Airlines scoort opmerkelijke groeicijfers, en ook het lange afstandsverkeer in zijn totaliteit scoort hoog. De groei op vakantiebestemmingen zette zich fel door in september, wat deels verklaard wordt door het flauwe zomerweer in eigen land.

Cargo
Voor het eerst sinds april noteert de vervoerde vracht met 4,5% opnieuw een positieve groei, Niet alleen het integrator verkeer doet het goed: ook het volvrachtverkeer noteert voor het eerst dit jaar positief tegenover vorig jaar.

Vliegtuigbewegingen
Ook het aantal bewegingen laat in september met 4,5% een sterke groei zien, vooral door de herstart van het zakelijke verkeer binnen Europa na de zomer. Toch ligt deze groei ook in september lager dan de passagiersgroei, wat duidt op een betere bezettingsgraad en het gebruik van gemiddeld grotere toestelypes dan vorig jaar.

Nieuwe bestemmingen
Thai Airways International kondigt vanaf 17 november een rechtstreekse verbinding aan tussen Brussels Airport en Bangkok: drie keer per week. Jetairfly voegt vanaf november Santo Domingo en Bangkok/Phuket toe als nieuwe wekelijkse bestemmingen., Air France startte op 2 oktober een nieuwe route op Nantes en Bordeaux met 11 wekelijkse vluchten. OLT herstart zijn rechtstreekse route tussen Brussel en Bremen, met 9 wekelijkse vluchten.

Korean Air voegde inmiddels een vijfde wekelijkse vrachtvlucht toe naar Seoul, en mikt op termijn op negen wekelijkse vluchten. Ook Singapore Airlines Cargo en Saudi Arabian Airlines kondigen een uitbreiding aan van hun volvrachtactiviteit.

Vanaf eind oktober start een directe dagelijkse HST-verbinding met de Thalys tussen het Noordstation in Parijs en Brussels Airport.


<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company