Brussels Airport: meer dan 1,9 miljoen passagiers in augustus

20 september 2011

Passagiers
In augustus verwelkomde Brussels Airport 1.902.126 reizigers. De aanhoudende groei van het aantal passagiers (6,7% in augustus) werd voornamelijk genoteerd op binneneuropees verkeer (+8,9%). Ondanks een sterke onderliggende groei door diverse nieuwe routes en het gebruik van gemiddeld grotere vliegtuigtypes, bleef de groei op lange afstand voor augustus beperkt tot 3,5%. Door de impact van de orkaan Irene werden diverse vluchten naar de Amerikaanse oostkust geschrapt. Transfer en transitverkeer noteerde desondanks een groei van 25,1%.  

Cargo
Ondanks de sterke passagierscijfers viel het vrachtvolume ook in augustus terug. Deze terugval met 3% weerspiegelt de wereldwijde afname van vrachtvolumes op volvrachttoestellen. Vooral de export uit AziĆ« kent een terugval. Het integratorverkeer en vracht aan boord van passagierstoestellen presteren andermaal positief.  

Vliegtuigbewegingen
Brussels Airport noteerde 20.000 vliegbewegingen in augustus, een toename met 5% tegenover vorig jaar. Zoals gebruikelijk tijdens de zomermaanden ligt de groei van het passagiersaantal iets hoger dan de groei van het aantal bewegingen. Dat komt door het gemiddeld gebruik van grotere toestellen en een betere bezettingsgraad.

Nieuwe bestemmingen
Brussels Airlnes is gestart met twee wekelijkse vluchten naar Bamako (via Accra), hun 21ste bestemming in Afrika. Jetairfly kondigt vanaf november Santo Domingo en Bangkok/Phuket toe als nieuwe wekelijkse bestemmingen. Ook Thai Airways International kondigt een rechtstreekse verbinding aan tussen Brussels Airport en Bangkok vanaf November: drie keer per week. Air Arabia verhoogt zijn vluchtenaanbod van Brussels Airport naar Nador, Fez en Casablanca van 3 naar 8 wekelijkse vluchten, en voegt tijdens het winterseizoen ook Tangiers toe als nieuwe bestemming. Air France plant de opstart van een nieuwe route op Nantes en Bordeaux met 11 wekelijkse vluchten vanaf 2 oktober. OLT herstart zijn rechtstreekse route tussen Brussel en Bremen, met twee dagelijkse vluchten.

Korean Air voegde inmiddels een vijfde wekelijkse vrachtvlucht toe naar Seoul, en mikt op termijn op negen wekelijkse vluchten. Ook Singapore Airlines Cargo en Saudi Arabian Airlines kondigen een uitbreiding aan van hun volvrachtactiviteit.

Vanaf het winterseizoen start een directe dagelijkse HST-verbinding met de Thalys tussen het Noordstation in Parijs en Brussels Airport.


 

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company