Recordcijfers voor Brussels Airport: meer dan twee miljoen passagiers in juli

19 augustus 2011

Passagiers
Met 2.033.101 passagiers die in juli gebruik maakten van Brussels Airport, noteert Brussels Airport de hoogste cijfers sinds 2001. De aanhoudende groei van het aantal reizigers (9,3% in juli) wordt zowel gedragen door het intra-europees als het intercontinentaal vliegverkeer. Transfer en transitverkeer noteerde zelfs een groei van 29,8% tegenover juli 2010.
Deze sterke resultaten laten zich vooral verklaren door de ontwikkeling van Brussels Airlines en de Star Alliance hub op Brussels airport. Ook het vakantievliegverkeer is weer helemaal terug na de moeilijke economische situatie van de twee vorige jaren.

Cargo
Ondanks de sterke passagierscijfers viel het vrachtvolume met 5,9% terug. Deze terugval weerspiegelt de wereldwijde daling van het luchtvrachtvervoer, met uitzondering van het integratorverkeer (DHL) dat sterk presteert.

Vliegtuigbewegingen
In juli noteerde Brussels Airport bijna 21.000 bewegingen, een toename van 1% tegenover dezelfde maand vorig jaar. Deze eerder beperkte groei in vergelijking met de sterke toename van het passagiersaantal, duidt op het gebruik van relatief grotere toestellen en een betere passagiersbezetting van de vluchten.

Nieuwe bestemmingen
Vanaf september 2011 breidt Brussels Airlines zijn netwerk uit met twee wekelijkse vluchten naar Bamako, vanwaar wordt doorgevlogen naar Accra. Jetairfly kondigt vanaf november Santo Domingo en Bangkok/Phuket toe als nieuwe wekelijkse bestemmingen. Thai Airways International kondigt eveneens een rechtstreekse verbinding aan tussen Brussels Airport en Bangkok vanaf November: drie keer per week. Air Arabia verhoogt zijn vluchtenaanbod van Brussels Airport naar Nador, Fez en Casablanca van 3 naar 8 wekelijkse vluchten, en voegt tijdens het winterseizoen ook Tangiers toe als nieuwe bestemming. Air France plant de opstart van een nieuwe route op Nantes en Bordeaux met 11 wekelijkse vluchten vanaf 2 oktober.
Korean Air voegde een vierde en een vijfde wekelijkse vrachtvlucht toe naar Seoul, en verhoogt tijdens de winter deze frequentie naar 9 wekelijkse vluchten.

 


<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company