8,6 miljoen reizigers in eerste jaarhelft, groei van 12,1%

4 augustus 2011

Brussels Airport, 4 augustus 2011 – tijdens de eerste zes maanden van 2011 verwelkomde Brussels Airport in totaal 8,6 miljoen passagiers. Tegenover de 7,7 miljoen passagiers die tijdens de eerste helft van 2010 gebruikt maakten van Brussels Airport, vertegenwoordigt dat een groei van 12,1 procent.

The Brussels Airport Company wijst wel op de uitzonderlijke omstandigheden tijdens het voorjaar van 2011 die deze forse groei ondersteunen. Zonder het effect van de aswolk die aan het eind van de paasvakantie in 2010 miljoenen reizigers wereldwijd dagenlang aan de grond hield omdat zowat alle Europese luchthavens dicht waren, zou het groeicijfer ongeveer 8% bedragen.

Hiermee doet Brussels Airport het opnieuw beter dan het Europees gemiddelde. Het transferverkeer op Brussels Airport kreeg tijdens de voorbije maanden een flinke duw in de rug, maar ook het binneneuropees zakenverkeer, het low cost verkeer  en het langeafstands verkeer zitten flink in de lift. De motor achter deze groei is in belangrijke mate de ontwikkeling van Brussels Airlines en de hubactiviteit van haar partner-luchtvaartmaatschappijen binnen Star Alliance, de wereldwijde alliantie van luchtvaartmaatschappijen waarvan ze deel uitmaakt. Zo maakte ook Thai Airways International inmiddels bekend dat ze vanaf 17 november drie keer per week rechtstreeks Brussel-Bangkok zullen vliegen.

Het politiek klimaat in enkele Arabische en Afrikaanse landen had een invloed op een aantal routes die vanaf Brussels Airport rechtstreeks aangevlogen worden, maar woog  beperkt door op het totaalresultaat voor de luchthaven omdat veel vakantiepassagiers gewoon voor een andere bestemming kozen. Waar de impact van de problemen in Japan een sterke impact had op het verkeer van, naar en binnen Azië, was ook daarvan de invloed voor onze luchthaven  beperkt.

 

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company