Iberia start met volvrachtvluchten tussen Brussel en Madrid

13 mei 2011

De Spaanse luchtvaartmaatschappij heeft de start aangekondigd op 1 juni van een directe vliegverbinding tussen Brussel en Madrid met B737F volvrachtvliegtuigen. Met deze rechtstreekse vluchten breidt Iberia haar “cool and fast” dienst voor bederfelijke goederen uit naar Brussel.

Iberia verbindt Europa met een brede waaier van directe bestemmingen in Zuid-Amerika. Met hun “cool and fast” dienst leveren ze transport van deur tot deur voor bederfelijke goederen (perishables) zoals groenten, fruit en bloemen. Dit nieuwe cargoproduct verzekert een hoogkwalitatieve route tussen Brussels Airport en Zuid-Amerika via Madrid, waarbij de koudeketen die essentieel is bij het transport van bederfelijke waar op geen enkel moment wordt onderbroken.
Op Brussels Airport werkt  Iberia hiertoe samen met  Adelantex dat gespecialiseerd is in de opslag van bederfelijke goederen. Door de hoge kwaliteit die beiden garanderen kunnen luchtvaartmaatschappijen en Brussels Airport zich extra profileren in de perishables markt.

Op het vlak van export, vult Iberia de leemte in de nog onderbediende markt tussen België en Zuid-Amerika. Brussels Airport en de cargogemeenschap kijken alvast uit naar de bijkomende capaciteit.

"AD Handling en Adelantex zijn trots op hun exclusieve samenwerking met Cacesa Forwarding en Iberia voor het nieuwe Cool and Fast product vanuit Latijns-Amerika. Aangezien Zuid-Amerika een van topregio’s is voor de uitvoer van bederfelijke goederen, opent deze samenwerking heel wat mogelijkheden. Dankzij de centrale ligging van Adelantex en Brussels Airport kunnen bederfelijke goederen binnen de kritieke tijdsbestekken naar alle belangrijke markten van Europa worden vervoerd", zegt Frank Van Gelder, General Manager Adelantex.

“Wij zijn zeer blij dat we deze nieuwe cargovluchten op Brussels Airport mogen verwelkomen”, licht  Piet Demunter, Head of Cargo Development, toe. “Iberia biedt een sterk netwerk van vlotte verbindingen naar Zuid-Amerika dat perfect aansluit bij onze expertise op het vlak van gesloten koudeketens en volledig beantwoordt aan de behoeften van de Belgische en Europese markt”.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company