Brussels Airport : groei van 9,9% in maart 2011

22 april 2011

Passagiers
Het passagiersaantal voor maart staat op 1,4 miljoen: goed voor een groei van 9,9%.
Het vakantiesegment toont tijdens de eerste helft van maart nog wat effect van de onrust in Egypte en Tunesië, maar alle andere segmenten van het passagiersverkeer noteren een sterke groei. Het verkeer op lange afstand groeit ook in maart verder met twee cijfers. Voor het eerste kwartaal noteert Brussels Airport 227.000 reizigers meer dan vorig jaar: een groei van 6,7%.

Vracht
Brucargo verwerkte in maart 43.742 ton luchtvracht: 12,2% minder dan vorig jaar. Deze opvallende daling wordt verklaard omdat de cijfers van maart 2010 versterkt werden door een uitzonderlijke omvangrijke charteroperatie van Korean Air Cargo.  Het integratorverkeer zit sinds enkele maanden opnieuw in de lift, en ook vracht aan boord van passagierstoestellen blijft nog steeds groeien met twee cijfers.

Vliegtuigbewegingen
De 19.999 vliegbewegingen van maart vertegenwoordigen een groei van 4,2%.

Nieuwe vluchten
Op 29 maart startte het zomerseizoen voor de luchtvaart, met diverse nieuwe rechtstreekse verbindingen vanaf Brussels Airport. Tirana wordt vanaf het nieuwe zomerseizoen bediend door Belle Air (3/w). het Roemeense Bacau dan weer door Blue Air (2/w) en Montenegro Airlines vliegt vanaf juni voor het eerst rechtstreeks tussen Brussel en Podgorica. Adria voegt vanaf de zomer Pristina toe als bestemming (2/w). Jetairfly start in juni eveneens met vluchten naar Tirana en Pristina, (beide 2/w), vanaf mei vliegt deze maatschappij ook naar Porto Santo (2/w).

Ook de Zweedse maatschappij Skyways brengt met directe vluchten naar Jönköping (10/w) een primeur voor Brussel. De Spaanse maatschappij Air Nostrum/Iberia kondigt vanaf de zomer vluchten aan naar Vigo (3/w) en San Sebastian (2/w), ook een nieuwe bestemming. Naast deze nieuwe routes kondigen tal van maatschappijen een verhoging aan van hun huidige vliegfrequentie.

Voor het zomerseizoen wordt de capaciteit verhoogd op een aantal lange afstandsroutes: grotere toestellen op Washington (United Airlines), Newark (United Airlines) en Montreal (Air Canada), meer vluchten op Abu Dhabi (8/w, Etihad Airways).

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company