Groei van 1,3% in februari 2011

22 maart 2011

Passagiers
Het passagiersaantal voor februari toonde met net geen 1,1miljoen een groei van 1,3%. Het vakantiesegment kende tegenvallende resultaten door de timing van het krokusverlof - vorig jaar in februari, dit jaar in maart. Ook de onrustige situatie in Egypte en Tunesië speelde een rol: twee doorgaans zeer populaire bestemmingen tijdens het voorjaar. Dit werd echter goedgemaakt door een sterke groei in de andere segmenten van het passagiersverkeer, waardoor de maand positief afsloot.
Het verkeer op lange afstand groeide in februari verder met twee cijfers.

Vracht
Brucargo verwerkte in februari 37.425 ton luchtvracht, een toename van 6,2% tov februari 2010. Vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen groeide ook nu opnieuw het sterkst, en ook integrator toonde in februari een inhaalbeweging.

Vliegtuigbewegingen
De 17.077 vliegbewegingen van februari vertegenwoordigden een groei van 4,1%.

Nieuwe vluchten
easyJet voegde begin februari Liverpool toe aan zijn programma (6/w). Tirana wordt vanaf het nieuwe zomerseizoen bediend door Belle Air (3/w). het Roemeense Bacau dan weer door Blue Air (2/w) en Montenegro Airlines vliegt vanaf juni voor het eerst rechtstreeks tussen Brussel en Podgorica. Adria voegt vanaf de zomer Pristina toe als bestemming (2/w). Jetairfly start in juni eveneens met vluchten naar Tirana en Pristina, (beide 2/w), vanaf mei vliegt deze maatschappij ook naar Porto Santo (2/w). Ook de Zweedse maatschappij Skyways brengt met directe vluchten naar Jönköping (10/w) een primeur voor Brussel. De Spaanse maatschappij Air Nostrum/Iberia kondigt vanaf de zomer vluchten aan naar Vigo (3/w) en San Sebastian (2/w), ook een nieuwe bestemming. Naast deze nieuwe routes kondigen tal van maatschappijen een verhoging aan van hun huidige vliegfrequentie.

Voor het zomerseizoen wordt de capaciteit verhoogd op een aantal lange afstandsroutes: grotere toestellen op Washington (United Airlines), Newark (United Airlines) en Montreal (Air Canada), meer vluchten op Abu Dhabi (8/w, Etihad Airways).

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company