3,6% passagiersgroei in december 2010

25 januari 2011

Passagiers
Het strenge winterweer van december 2010 bemoeilijkte het vliegverkeer in heel Europa, ook in ons land. Toch verwelkomde Brussels Airport in december 2010 bijna 1,2 miljoen passagiers, een groei van 3,6% tegenover vorig jaar. Deze groei situeert zich in alle segmenten: Europees verkeer, lange afstand en low cost. Zelfs het vakantieverkeer kende een lichte groei, ondanks het feit dat de kerstvakantie in 2009 meetelde voor twee weken in december, tegenover slechts één week in december 2010.

Vracht
Het vrachtverkeer toont met 39,433 ton een groei van 2,2%. Waar vooral het volvrachtverkeer hinder ondervond van het winterweer in Europa, deden de andere segmenten het goed. Ook het integratorverkeer toont een duidelijke herstelling.

Vliegtuigbewegingen
16.649 vliegbewegingen in december weerspiegelen een groei van 3,3 procent. Ondanks het lichte groeiherstel van de voorbije maanden blijft de groei over het volledige jaar nog negatief.

Nieuwe vluchten
In 2010 werden 18 rechtstreekse nieuwe bestemmingen toegevoegd vanuit Brussel, en 9 nieuwe luchtvaartmaatschappijen.  Ook 2011 kondigt zich positief aan. Qatar Airways start eind januari met vijf wekelijkse vluchten naar Doha en Air Vallée start deze maand met vier wekelijkse vluchten naar Angers. easyJet voegt vanaf begin februari zes keer per week Liverpool toe aan zijn programma. Jetairfly kondigt rechtstreekse vluchten aan naar Pristina en Tirana. Blue1 kondigt een verhoging aan van zijn vliegfrequenties.

<< Terug naar Overzicht
Disclaimer - © Brussels Airport Company