Veelgestelde Vragen

  • Wat is het toegestane gewicht voor mijn bagage?

Dat kan sterk variëren en is afhankelijk van de maatschappij, de reisklasse en de bestemming. Het meenemen van een groter gewicht dan toegelaten op het ticket, is vaak mogelijk tegen betaling van een meerkost.

Het vliegticket zelf verduidelijkt doorgaans het toegelaten gewicht. Ook de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, is een goede bron van informatie.
Sommige maatschappijen zien een minimaal overgewicht wel eens door de vingers op rustige momenten, maar zeker bij een volgeboekte vlucht wordt sterk toegezien op het gewicht.

Vaak kan meer meegenomen worden dan het gewicht dat op het ticket vermeld staat, tegen bijbetaling. Bij sommige maatschappijen kan dat geregeld worden bij het inchecken zelf, andere maatschappijen vereisen dat dit vooraf gereserveerd en betaald wordt. Raadpleeg op voorhand de maatschappij voor gedetailleerde informatie.

Welk totaalgewicht de luchtvaartmaatschappij ook toelaat : elk individueel stuk bagage mag hoogstens 32 kg wegen. Dat heeft alles te maken met de fysieke belasting van luchthavenmedewerkers die vaak honderden stuks bagage per dag moeten manipuleren.
Zwaardere stukken worden strikt geweigerd.