Veelgestelde Vragen

  • Hoe laat moet ik op de luchthaven aanwezig zijn voor mijn vlucht ?

Sommige luchtvaartmaatschappijen sluiten hun check-in zo laat mogelijk, tot zelfs een half uur voor de voorziene vertrektijd. Anderen sluiten de check-in reeds drie kwartier of een uur voor de voorziene vertrektijd.

De meeste maatschappijen openen hun check-in twee tot vier uur voor de betreffende vlucht. Maatschappijen die veel bestemmingen aanbieden vanaf hun vertrekluchthaven zijn soms permanent open en laten toe dat u reeds uren vooraf incheckt.

Precieze informatie over openings- en sluitingstijden van de check-in vindt u meestal op de website van je luchtvaartmaatschappij of in de begeleidende documenten die meegestuurd werden met uw ticket. Als u uw reis boekte via een reisagent, vindt u ook bij hen meestal een specifiek antwoord op deze vraag.

In het algemeen wordt aanbevolen om twee uur voor de voorziene vertrektijd van uw vlucht aanwezig te zijn aan de incheckbalie. Dit is een aanbeveling; geen verplichting.

Het is de verantwoordelijkheid van elke passagier om er zelf voor te zorgen dat hij op tijd aanwezig is bij de check-in en bij het boarden van zijn vlucht. Ook als de vertraging te wijten is aan oorzaken buiten zijn wil (autopech, vertraging van openbaar vervoer, wegenwerken, problemen met identiteitsdocumenten, enz).