Ethiopian Airlines Cargo herstart vrachtvluchten op Brussels Airport vanaf 26 maart

14 maart 2016

Luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines Cargo voert vanaf 26 maart 12 volvrachtvluchten per week uit van op Brussels Airport. De luchthaven heeft de laatste weken intensief gesprekken gevoerd met de maatschappij over een terugkeer nadat de federale regering een nieuw bilateraal akkoord met Ethiopië had ondertekend waardoor de maatschappij voortaan rechtstreekse vluchten kan uitvoeren van België naar Dubai, Shanghai en Hongkong.

“Ik ben zeer verheugd dat Ethiopian Airlines Cargo ervoor kiest om opnieuw naar onze luchthaven te komen. De terugkeer van de maatschappij is een zeer positieve ontwikkeling niet alleen voor Brussels Airport maar voor de hele Belgische economie. Want niet alleen keren de jobs terug die in november met haar vertrek verloren zijn gegaan maar er zullen ook vele nieuwe jobs bijkomen omdat Ethiopian Airlines Cargo het aantal vluchten per week meer dan verdubbelt op Brussels Airport ten opzichte van vorig jaar. De rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Dubai en 3 Aziatische bestemmingen zijn allemaal dagvluchten”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Ethiopian Airlines Cargo zal vanaf 26 maart 12 wekelijkse volvrachtvluchten op Brussels Airport opstarten. Het gaat om rechtstreekse vluchten overdag van Brussels Airport naar Dubai, Shanghai, Hongkong en Guangzhou.

De maatschappij kan deze vluchten uitvoeren dankzij een nieuwe bilaterale overeenkomst tussen België en Ethiopië, waardoor Ethiopische luchtvaartmaatschappijen voortaan ook rechtstreekse vrachtvluchten mogen uitvoeren van België naar Dubai, Shanghai en Hongkong. Guangzhou was reeds opgenomen in het vorige bilaterale akkoord. Ons land heeft dankzij deze aanpassing het potentieel om nog bijkomende vrachtvluchten van Ethiopian Airlines Cargo te ontvangen, en dus nog meer jobs te kunnen creëren.

Ethiopian Airlines Cargo voerde van januari tot en met oktober 2015 vier tot zes wekelijkse dagvluchten uit naar Dubai, Shanghai en Hongkong. In de eerste maanden gebeurde dit met een tussenstop in Addis Abeba, maar van augustus tot oktober kon Ethiopian Airlines Cargo deze vluchten rechtstreeks uitvoeren vanuit Brussels Airport dankzij maandelijks verleende vliegrechten.

Sinds het vertrek van Ethiopian Airlines Cargo is Brussels Airport in contact gebleven met zowel de luchtvaartmaatschappij als met de federale regering. Brussels Airport had in het belang van de honderden werknemers die een job hadden dankzij Ethiopian Airlines Cargo, er bij de federale regering voor gepleit om het bilaterale akkoord tussen beide landen aan te passen zodat rechtstreekse vluchten mogelijk zouden worden naar verschillende sleutelbestemmingen in het Midden-Oosten en Azië.

<< Terug naar Overzicht