Brussels Airport wint voor tweede jaar op rij World Air Cargo Award

7 mei 2015

Brussels Airport heeft voor het tweede jaar op rij de World Air Cargo Award voor beste luchthaven gewonnen, de meest prestigieuze prijs voor de luchtvaartindustrie. Brussels Airport wordt bekroond om de sterke ontwikkeling van de vrachtafdeling Brucargo, de excellente service die ze haar partners en bedrijven biedt en haar efficiënte organisatie.

De luchtvrachtactiviteiten op Brucargo zijn een belangrijk onderdeel van Brussels Airport. Jaarlijks worden door Brussels Airport, de vrachtmaatschappijen en de logistieke partners tientallen miljoenen geïnvesteerd om nieuwe activiteiten mogelijk te maken en jobs te creëren.

Deze continue investering worden nu voor het tweede jaar op rij internationaal erkend en bekroond dankzij de World Cargo Award voor beste luchthaven. “Het is een grote eer om voor de tweede keer op rij deze prestigieuze prijs in de internationale luchtvaartindustrie te mogen ontvangen. De prijs erkent het werk van de duizenden mensen die op Brucargo werken. Het bewijst ook dat onze strategie om te specialiseren in het vervoer van temperatuurgevoelige goederen en daarin te investeren, ook in tijden van economische onzekerheid, de juiste keuze is”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

De World Cargo Award voor beste luchthaven bekroont een luchthaven die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt en een uitzonderlijke service biedt aan bedrijven, partners en (luchtvracht)maatschappijen. Er wordt ook gequoteerd op de efficiëntie van de luchthaven en de ontwikkeling van de cargo-activiteiten op de luchthaven. De awards zijn een organisatie van Air Cargo Week, een gerenommeerd blad over luchtvrachtvervoer. Iedereen die werkt binnen de luchtvrachtindustrie kan zijn stem uitbrengen.

Brussels Airport onderscheidt zich wereldwijd dankzij haar gespecialiseerde cargo-infrastructuur voor het transport en de behandeling van producten die een ononderbroken koudeketen vereisen en meer bepaald van farmaceutische en biotechnologische producten. Brussels Airport was de eerste luchthaven ter wereld waarvan de leden van de cargogemeenschap dankzij hun gezamenlijke aanpak het CEIV Pharma-certificaat van IATA hebben ontvangen.

Brussels Airport heeft ook geïnvesteerd in een community platform op Brucargo, een open systeem in de cloud waarmee bedrijven op Brucargo data kunnen uitwisselen en zo efficiënter samenwerken. Alle mogelijke informaticasystemen kunnen op de cloud worden aangesloten, zodat bedrijven hun eigen toepassingen en software kunnen behouden.

Brussels Airport vervoerde vorig jaar 454.000 ton vracht per vliegtuig en 272.000 ton vracht op de weg. Er zijn 16 cargo-maatschappijen actief op Brussels Airport, zij vliegen samen naar 62 bestemmingen over de hele wereld. Er werken ongeveer 4.500 mensen op Brucargo, de vrachtzone van Brussels Airport.


 

<< Terug naar Overzicht