Brussels Airport dompelt studenten Thomas More onder in luchtvracht

24 juni 2015

Succesvolle samenwerking tussen de academische en bedrijfswereld met de vernieuwde opleiding ‘Logistiek Management’


Brussels Airport Company en Thomas More slaan de handen in elkaar om de opleiding ‘Logistiek management’ uit te breiden met een luik rond luchtvracht. Dankzij onder meer praktijkopdrachten en bedrijfsstages op Brucargo, de vrachtafdeling van Brussels Airport, zullen studenten meer inzicht krijgen in het logistieke gebeuren op en rond de luchthaven. Thomas More wil zo meer inspelen op de huidige en toekomstige noden van het bedrijfsleven en werkveld.

Brussels Airport Company en Thomas More hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de opleiding ‘Logistiek Management’ verder te ontwikkelen. Brussels Airport Company engageert zich om mee te werken aan de realisatie van innovatieve en werkveldgerichte leeromgevingen met betrekking tot luchtvaarttransport, zowel voor studenten als voor docenten.
Samen met verschillende partners op Brucargo zal Brussels Airport Company meewerken aan het ontwikkelen van een curriculum rond luchtvracht. Brucargo zal eveneens praktijkgerichte opdrachten voor studenten aanreiken en de studenten hierbij begeleiden. Ook zullen studenten in het kader van hun opleiding bedrijfsbezoeken kunnen brengen of een stage kunnen volgen op Brucargo. De samenwerking kwam mede tot stand dankzij de inzet van David Bellon, zelf een oud student van de school, die vandaag een belangrijke functie bekleedt bij een van de belangrijkste bedrijven op Brucargo.

Luchtvracht is een boeiende sector in beweging, maar bij studenten is het misschien niet de meest gekende sector. Dankzij deze samenwerking willen we de kennis over de sector tot bij de studenten brengen en hen ook in de praktijk onderdompelen, in de hoop dat sommigen hier ook aan de slag gaan. Brussels Airport kent een sterke stijging van het vrachtvolume, waardoor er ook steeds meer jobs bijkomen op Brucargo”, zegt Steven Polmans, head of cargo van Brussels Airport Company.
"Wij willen met onze opleiding Logistiek Management innovatief professioneel onderwijs aanbieden dat inspeelt op huidige en toekomstige noden van het werkveld", stelt Geert Strobbe, unit manager van de business opleidingen van Thomas More hogeschool. "Daarom sluiten we partnerships met toonaangevende bedrijven uit de sector. Brussels Airport is voor ons zo'n belangrijke partner. Via het Cargo Training Center (CTC) brengen zij gastdocenten aan, worden onze eigen docenten getraind, en leveren ze interessant cursus- en lesmateriaal. Onze studenten zijn bij de luchthavenbedrijven dan ook erg gegeerd en kunnen na het afstuderen, mét een IATA-DGR certificaat op zak, meteen aan de slag in en rond de luchthaven. Een duidelijke win/win voor alle partijen."

<< Terug naar Overzicht