Brussel-Tokio voortaan rechtstreeks met ANA

26 oktober 2015

ana_inaugAll Nippon Airways, de grootste vliegmaatschappij van Japan, is op 25 oktober gestart met een dagelijkse vlucht tussen Tokio en Brussel.

Daarmee heeft onze luchthaven voor het eerst in bijna 15 jaar tijd opnieuw een rechtstreekse verbinding met Japan.

De nieuwe verbinding werd tijdens een officiële ceremonie ingehuldigd in het bijzijn van vicepremier Kris Peeters en minister van Mobiliteit Jacqueline Galant.

ANA zet een Boeing 787 Dreamliner in op deze route. Het toestel kreeg een feestelijk onthaal met een escorte in formatie en een traditionele waterdoop.
De passagiers op de eerste vlucht van en naar Japan werden bovendien getrakteerd op Belgische chocolade.
 
Tijdens een officiële ceremonie brachten de voorzitter en CEO van ANA Holdings Shinya Katanozaka en onze CEO Arnaud Feist hulde aan de nieuwe samenwerking.

“Brussels Airport is vereerd om een prestigieuze luchvaartmaatschappij als ANA te mogen ontvangen. Beide bedrijven delen de waarden van klantgerichtheid, perfectie en service. De directe vlucht creëert honderden nieuwe directe en indirecte jobs op en rond onze luchthaven, stimuleert het toerisme tussen beide landen en geeft onze bedrijven een belangrijke nieuwe transportverbinding voor de Belgische exportgoederen als chocolade en farmaceutische producten”, aldus Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Op de foto onderaan: dhr. Ishii, Ambassadeur van Japan, dhr. Katanozaka, CEO ANA, dhr. Feist, CEO van Brussels Airport, vice-premier Peeters en Minister Galant voeren de Kagami-biraki uit: het openen van een vat sake dat geluk moet brengen voor de nieuwe verbinding tussen Brussel en Tokio.

 

 

<< Terug naar Overzicht