Brussels Airport eerste luchthaven met CEIV Pharma certificaat

27 november 2014

Brussels Airport heeft als eerste luchthavengemeenschap ter wereld het CEIV Pharma certificaat ontvangen. Dit certificaat, uitgereikt door de International Air Transport Association (IATA), verzekert farmaceutische bedrijven dat hun producten op een veilige manier vervoerd worden.

​Elf bedrijven op Brussels Airport nemen deel aan het programma. Ze werden gedurende 11 weken gecontroleerd op de kwaliteit van het vervoer van farmaproducten, onder meer het realiseren van een ononderbroken koudeketen.

Het gaat om 2 luchtvaartmaatschappijen (Brussels Airlines en Finnair Cargo), 3 handlers (Aviapartner, Swissport en WFS) en 5 transportbedrijven.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, ontving het certificaat uit handen van Tony Tyler, directeur-generaal van IATA die Brussels Airport en de overige betrokken partijen feliciteerde voor hun inspanningen. “Ik vertrouw erop dat dit succes tot een nog sterkere en meer competitieve cargodienstverlening zal leiden”, zei hij.

“Deze erkenning helpt Brussels Airport en de betrokken bedrijven in de cargogemeenschap om hun prominente positie die zij in de wereld innemen te consolideren en bevestigt haar competentie als toonaangevende transporthub in Europa", voegde Arnaud Feist eraan toe.

Lees het persbericht dat Brussels Airport hierover verspreidde.

<< Terug naar Overzicht