16 mei: 10 jaar Pier A - Verbonden met A

14 mei 2012

Pier A staat momenteel eenzaam in het midden van het luchthaventerrein, maar is grondig verbonden met het terminalgebouw. De afstand van 200 meter wordt overbrugd door een tunnel die iedereen intussen kent: roltapijten verzekeren een snelle verbinding.

Die tunnel wordt nog slechts twee jaar gebruikt. Daarna zal een ruim bovengronds gebouw de verbinding verzekeren tussen de terminal en Pier A. Dat nieuwe gebouw - voorlopig Connector genoemd – voorziet vanaf 2014 onder meer een gecentraliseerde beveiligingscontrole op alle reizigers en hun handbagage, en een ruim aanbod aan shops, restaurants en gezellige hoekjes.
 
Wat de meesten niet weten, is dat zich naast de publieke tunnel ook een diensttunnel bevindt. Honderdduizenden duty-free items, karrevrachten belegde broodjes en tonnen chocolade beschikken op die manier over een eigen bevoorrechte toegang.

En tenslotte is er nog eens een aparte tunnel waardoor een transportsysteem automatisch de bagage heen en weer jaagt tussen het bagagesorteersysteem onder Pier A en dat onder de passagiersterminal.

 

<< Terug naar Overzicht