TUI Travel Belgium kiest voor Brussels Airport

5 juni 2012

Vorige vrijdag vertrok Brussels Airlines op zijn eerste transatlantische vlucht. Donderdag wordt de nieuwe diabolo-verbinding met luister ingehuldigd in bijzijn van de koning. Maar deze week stond nog een belangrijke mijlpaal op onze planning. Vandaag dinsdag werd officieel de eerste steen gelegd van het nieuwe megagebouw van JetairFly.

Op de plaats waar de vroegere loods 40 stond, verrijst het TUI Travel Belgium gebouw, met een nieuwe, supermoderne onderhoudsloods, uit de bouwput. Deze loods, met een grondoppervlakte van 10.000 m² en in totaal nog eens 11.500 m² kantoorruimte, wordt een gespecialiseerd onderhoudscentrum voor de Boeing 787 Dreamliner.

JetairFly is de eerste Belgische airline die een Dreamliner in zijn vloot krijgt, en op grotere schaal krijgt de groep er zelfs meerdere, die op diverse plaatsen in Europa hun thuisbasis krijgen. Voor het onderhoud van deze Dreamliners besloot de groep om een eigen “Goldcare” competence center op te richten in Europa, en na grondige vergelijking met tal van concurrerende luchthavens viel de beslissing op Brussels Airport. JetairFly en technologiezuster Tec4Jets kunnen ook het onderhoud doen voor de Boeing 787 van andere luchtvaartmaatschappijen, en eventuele andere toesteltypes. De hangar heeft een vrije overspanning van 112 meter en een hoogte van 20 meter. Hij biedt tegelijk plaats aan een B787 en een B737, of aan drie 737’s.  

Naast een hypermodern onderhoudscentrum krijgt het TUI Travel Belgium gebouw bovenverdiepingen met ruime kantoorruimte. Ruim is zacht uitgedrukt: uiteindelijk kunnen duizend medewerkers van de verschillende bedrijven uit de Jetair groep in ons land er hun werkplek vinden. Vandaag zitten ze verspreid op meer dan tien locaties over het hele land, van commerciële diensten tot call centers. Dat betekent dat we er op termijn duizend nieuwe luchthavencollega’s bij krijgen op Brussels Airport.
Met de beslissing om het gebouw hier te plaatsen en er de kantoordiensten te centraliseren, kiezen TUI, Jetair en JetairFly resoluut voor Brussels Airport, en dat stellen we uiteraard zeer op prijs.

Het TUI Travel Belgium gebouw zou nog voor het einde van volgend jaar moeten klaar zijn voor ingebruikname.


 

<< Terug naar Overzicht