Thai Airways opent route Brussel-Bangkok

17 november 2011

Slechts twee weken na Jetairfly, dat sinds 29 oktober wekelijks naar Phuket en Bangkok vliegt, is ook Thai Arways International op 17 november officieel gestart met de route Brussel-Bangkok. Deze route werd sinds 1993 niet meer rechtstreeks bediend vanaf Brussels Airport. De vluchten worden in een eerste fase drie keer per week uitgevoerd, maar gezien de groeimogelijkheden van die route hoopt Brussels Airport dat dit op termijn een dagelijkse vlucht kan worden.

In zijn toespraak aan de pers benadrukte CEO Pivasvasti Amranand dat Thai Airways International voluit inzet op kwaliteit en klasse. De vliegmaatschappij bestelde een uitgebreide reeks fonkelnieuwe vliegtuigen, waaronder de beroemde A380’s. Die worden nu stelselmatig aan de vloot toegevoegd. “Om beter te concurreren met maatschappijen die de Europese passagier via het Midden-Oosten naar Azië vliegen, moeten we bereid zijn om af te stappen van onze concentratie op mega-luchthavens en meer inzetten op middelgrote stations in Europa. De Europese hoofdstad is een belangrijke opener voor die nieuwe politiek, maar er volgen er zeker meer”.

Ook de receptie was een toonbeeld van Thaise klasse. De passagiers werden verwend met Aziatische specialiteiten, gevolgd door het traditionele aansnijden van de taart en het knippen van het lint door de CEO's van Brussels Airport en Thai Airways.

Even na de middag mochten de reizigers aan boord, waaronder ook de finalistes van Miss Belgium en de Belgische ambassadeur in Thailand. Na de doop door de brandweer steeg de Boeing 777-200 op richting warmere oorden.

 


 

<< Terug naar Overzicht