Brussels Airport op Routes Conferentie in Seoul

29 maart 2011

Regelmatig krijgen we de vraag hoe we onderhandelen met nieuwe luchtvaartmaatschappijen om Brussels Airport toe te voegen aan hun netwerk. Onze collega’s die verantwoordelijk zijn voor airline marketing lichten vandaag een tipje van de sluier: ze bevinden zich op dit moment op de Routes Conferentie in Seoul.

 

Elk jaar in het voorjaar vindt de regionale Aziatische versie plaats van de Routes conferentie, waar luchthavens en airlines elkaar vinden in ‘speed date presentaties’. Samen met de aanvang van het nieuwe zomerseizoen in de luchtvaart heeft ze dit jaar plaats in Seoul, gesponsord door “de beste luchthaven ter wereld”, Incheon Airport. Onze collega’s hadden er een gesprek met een hele reeks Aziatische maatschappijen. Ze willen geen namen verklappen, maar er wordt hard gewerkt aan bijkomende rechtstreekse bestemmingen in diverse regio’s in Azië.

 

Gelijkaardige Routes-conferenties bestaan ook op andere continenten, en wereldwijd. In de marge van die conferenties worden de luchthavens bekroond die zich het beste inspannen op het vlak van marketing. Zowel op de Europese als op de world routes conferenties behaalde Brussels Airport tijdens de voorbije jaren meerdere keren de hoofdprijs.

  

<< Terug naar Overzicht