Welkom op onze vernieuwde website !

14 maart 2011

www.brusselsairport.be  is sinds 1995 één van de meest bezochte zakelijke websites in ons land. Vanaf vandaag vind je op dit adres een geheel vernieuwde site: de vierde generatie.

 

Onze belangrijkste uitdaging bestond erin om een slimmere navigatie en een duidelijker overzicht te brengen in de veelheid aan informatie, onder meer door een verbeterde zoekfunctie. Op piekmomenten zoals bij de aswolk van vorig jaar of bij hevige sneeuwval tellen we soms tot 1.000.000 paginaweergaves per dag. Daarom moest de nieuwe website veel lichter en sneller, zonder het aanbod aan informatie te beperken.

 

De vluchtinformatie op deze website is identiek aan de info die de reiziger ziet op het bord met rechtstreekse vluchten in de vertrekhal, aangevuld met onrechtstreekse vluchten en andere nuttige informatie. Voor het bundelen van de dienstregeling, die weergegeven wordt door een kaartje van de wereld of Europa, werkt Brussels Airport samen met de Britse specialist in vluchtinformatie OAG

 

De jobs-pagina’s die in 2001 opgestart werden om de vele ex-werknemers van Sabena een duwtje in de rug te geven, bieden het meest uitgebreide overzicht aan luchtvaartgerichte vacatures. Ze worden dagelijks gemiddeld 1000 keer geconsulteerd. Voor de nieuwe website breidt Brussels Airport de mogelijkheden van deze service uit door samenwerking met de Belgische externe partner cv-warehouse.  

 

Net zoals vroeger worden ook op de nieuwe site vliegtuigtickets, hotels en autoverhuur aangeboden via de luchthavenwebsite. Hiervoor werkt Brussels Airport opnieuw samen met Connections.

 

De passagier vindt het antwoord op de meest gestelde vragen in een een steeds evoluerend FAQ-overzicht. De inhoudelijke informatie op de site wordt maandelijks getoetst bij de diverse commerciële en operationele diensten van de luchthaven en gevoed door de vragen en opmerkingen die we krijgen via twitter en facebook.

 

Ook deze blog is nieuw : lees je voortaan over het dagelijkse leven voor en achter de schermen van Brussels Airport. Never a dull moment.

 

In tegenstelling tot de vorige versie werd deze opnieuw volledig in eigen huis ontworpen en geprogrammeerd door The Brussels Airport Company. Ook het hosten van de website gebeurt via een performant eigen serverplatform.

 

 

<< Terug naar Overzicht