Japan

17 maart 2011

Diverse reizigers contacteerden ons met vragen over de situatie in Japan. We zetten één en ander op een rijtje.

Informatie en aanbevelingen van de overheid omtrent de situatie in Japan vind je onder meer op de website van Buitenlandse Zaken en het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle.


Vluchten en tickets
- Er bestaan geen rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Japan. Specifieke maatregelen die voorgesteld worden of die reeds van toepassing zijn voor vliegtuigen die rechtstreeks toekomen uit Japan, zijn daarom niet van toepassing op Brussels Airport.
- Wie van of naar Japan wil reizen, kan dat met diverse luchtvaartmaatschappijen via een tussenstop in Frankfurt, Londen en tal van andere luchthavens in Europa, het Midden Oosten of Azië.
- Hoewel diverse maatschappijen hun vliegroute of de stad van bestemming aangepast hebben, vliegen ze nog steeds deze verbinding naar Japan. Wie van of naar Japan reist, vindt hierover de nodige informatie op de websites van de betreffende maatschappijen.
- De Belgische overheid raadt reizen naar Japan momenteel af.
- Wie tickets heeft om tijdens de komende dagen naar Japan te reizen en besluit om deze reis niet uit te voeren of te verplaatsen naar een andere datum, kan hiervoor best contact nemen met zijn luchtvaartmaatschappij. Sommige maatschappijen voorzien speciale voorwaarden voor het wijzigen van tickets van/naar Japan.

Gezondheid
- Er bestaat een negatief reisadvies voor Japan, maar gezien de afstand tot Japan is er geen enkele reden om bezorgd te zijn voor het reizen naar andere bestemmingen die rechtstreeks aangevlogen worden vanaf Brussels Airport.
- Het meenemen van jodiumtabletten op reis naar Azië is niet nodig, het innemen daarvan zeker niet.
- Wie zich na terugkeer uit Japan zorgen maakt kan best terecht bij zijn huisarts, die desgewenst contact kan nemen met het Ministerie voor Volksgezondheid.
 
Belgen in Japan
- Voor Belgen die zich in Japan bevinden en die het land willen verlaten, voorziet de overheid de inzet van een Airbus toestel van de Belgische Luchtmacht. Ze worden aangeraden om de aanbevelingen van de Japanse authoriteiten strikt te volgen, en kunnen desgewenst contact nemen met de Belgische ambassade in Tokio.


Meer info:

FOD Buitenlandse zaken : http://diplomatie.belgium.be/
FOD Volksgezondheid : http://www.health.belgium.be/eportal/index.htm
FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle): http://www.fanc.fgov.be/  

 

                              

<< Terug naar Overzicht