Qatar Airways

4 februari 2011

Op 31 januari mocht Brussels Airport onder ruime belangstelling de eerste vlucht van Qatar Airways verwelkomen. Deze maatschappij vliegt voortaan vijf keer per week tussen Brussel en Doha, hoofdstad van de golfstaat Qatar.

 

Dat gebeurt met een Airbus 330, met op de staart de opvallende kop van een Oryx, een woestijngazelle. Op het vlak van dienstverlening aan boord behoort Qatar Airways tot de absolute wereldtop.

 

Voor de inaugural flight was er heel wat belangstelling. Defensieminister Pieter De Crem, onze voogdijstaatssecretaris Etienne Schouppe en Premier Yves Leterme waren bij de opening aanwezig. Ook Herman De Croo en zelfs Eddy Merckx, in zijn hoedanigheid van mede-organisator van de jaarlijkse Ronde van Qatar, die zondag begint.

 

De voorziene “doop” door de brandweerwagens die normaal uitgevoerd wordt bij zo’n eerste vlucht moest afgelast worden. Bij vriestemperaturen is het geen goed idee om het vliegtuig en de aprons helemaal nat te spuiten. De Belgische luchtmacht maakte dat echter helemaal goed. Binnen het kader van een onderscheppingsoefening verwelkomden twee F16-jachtvliegtuigen de Airbus toen die ons luchtruim binnen vloog, en zorgden voor begeleiding naar de luchthaven.

 

Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways, verklapte in zijn speech al meteen de intentie van Qatar Airways om het aantal vluchten vanaf de zomer op te trekken van vijf naar zeven per week.

<< Terug naar Overzicht