6 tips om ook uw bagage heelhuids ter plaatse te krijgen

29 december 2011

Niets vervelender dan verloren of beschadigde bagage op reis. Wanneer de vakantie lonkt en het kriebelt om de koffers te pakken, houdt u daarom best rekening met volgende tips:

  1. Verwijder alle oude stickers en labels met barcodes van vorige vluchten, zelfs de allerkleinste. Bagage wordt immers gesorteerd op basis van deze codes. Wordt een verkeerde code gelezen, dan vertraagt het sorteerproces van de bagage omdat deze dan manueel verwerkt moet worden.
  2. Hang het label van de vlucht goed zichtbaar aan een handvat van de bagage. Zorg dat er geen andere dingen zoals wimpels, naamkaartjes en dergelijke in de weg hangen. Die worden best op een andere plaats of aan een ander handvat bevestigd.
  3. Goede koffers of reistassen kunnen tegen een stootje. Een reistas van goede kwaliteit scheurt niet open en is uitgerust met een stevig slot dat niet gemakkelijk openspringt.
  4. Verwijder waar mogelijk alle riemen en linten. Bind de riemen van trekrugzakken en handvatten van sporttassen samen. Doe dit voor aankomst aan de check-inbalie, zodat de eigenlijke check-inprocedure vlot kan verlopen.
  5. Reis niet met voorwerpen of tassen die gemakkelijk aan het rollen gaan. Leg daarom trolleys met vier wielen altijd plat op de bagageband aan de check-in.
  6. Ongeluk zit in een klein hoekje. Merk alle tassen en koffers aan binnen- en buitenkant met naam, adres en eventueel een telefoonnummer. Zo kan alle bagage snel geïdentificeerd en geleverd worden.

<< Terug naar Overzicht