Brussels Airport Aviation Awards

29 april 2011

In 2007 reikte Brussels Airport voor de eerste maal de Brussels Airport Aviation Awards uit voor die luchtvaartmaatschappijen en partners die zich bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van punctualiteit en efficiëntie, environment en safety, en netwerk- en route ontwikkeling.

Op vrijdag 29 april 2011 werden voor de vierde maal op rij deze Awards toegekend voor het afgelopen jaar 2010.

 

 

Punctualiteit en efficiëntie

Het criterium van punctualiteit betreft voor passagiers-luchtvaartmaatschappijen de beste on-time performance voor aankomsten en vertrekken op Brussels Airport, dat wil zeggen een aankomst of vertrek binnen de 15 minuten van de schematijd.

Het criterium voor efficiëntie voor de vrachtluchtvaartmaatschappijen is het in-en uitladen van de grootste hoeveelheid vracht in de kortste tijd op de grond.

 

 

Punctuality Award Regional Airline

bmiregional  vliegt negenmaal per dag naar East Midlands, Edinburgh, Leeds/Bradford. Over 2010 realiseerde bmiregional een punctualiteit van 90%.

 

Punctuality Award Short Haul Airline

Estonian Air vliegt zesmaal per week naar Tallinn en realiseerde in 2010 een punctualiteit van 90%

 

Punctuality Award Long Haul Airline

Etihad Airways vliegt zesmaal per week naar Abu Dhabi, vanaf 1 juni 2011 achtmaal per week. In 2010 vloog Etihad met een punctualiteit van 80%

 

Efficiency Award Cargo

Cathay Pacific Cargo vliegt driemaal per week naar Dubai en Hong Kong. In 2010 slaagde Cathay Pacific erin per minuut 0,98 ton vracht in of uit te laden.

 

 

Environment en safety

Voor de environmental en de safety award komen die partijen in aanmerking die zich in 2010 bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van vermindering van de overlast van het vliegverkeer, en die bijgedragen hebben aan een voortdurende verbetering in veiligheidsstandaards en bewustzijn.

 

Environmental Award

Belgocontrol, voor de pioniersrol in het reduceren van emissies op en rond Brussels Airport door het ontwikkelen en opzetten van Continuous Descent Operations en Collaborative Decision Making op Brussels Airport.

 

 

Safety Award

DHL, en in het bijzonder Senior Supervisor Ramp Operations Luc Waegemans, voor het frequente gebruik van het Voluntary Safety Reporting System dat beschikbaar is via de web applicatie die daartoe voorzien is, en zijn vele aanbevelingen ter verbetering van de beveiliging.

 

 

Netwerk- en route ontwikkeling

Voor de network development awards worden luchtvaartmaatschappijen genomineerd die zich onderscheiden hebben door nieuwe routes en groei in passagiers of vracht.

 

Network Development Award Short Haul Airline

Middle East Airlines, voor de introductie van 3 wekelijkse vluchten naar Beiroet in juni 2010. Inmiddels heeft MEA de frequentie verhoogd naar 5 maal wekelijks in 2011 en is het vluchtschema verder aangepast om overstapverbindingen naar Amerika en Afrika aan te bieden.  

 

Network Development Award Long Haul Airline

Brussels Airlines en Hainan Airlines zijn ex aequo winnaars. Brussels Airlines voor de introductie van 4 nieuwe Afrikaanse bestemmingen in juli 2010 en Hainan Airlines voor de nieuwe directe vluchten naar Shanghai in mei 2010, naast de al bestaande route naar Beijing. 

 

Network Development Award Cargo Airline

EVA Airways Cargo, voor de start van de 3e wekelijkse vlucht naar Delhi en Taipei in 2010, de capaciteitsverhoging van MD11F naar B747-400F, en de groei in vrachtvolumes met 110%.

 

<< Terug naar Overzicht