Europese vluchten op zonne-energie

28 april 2011

Brussels Airport eerste internationale bestemming voor het brandstofvrije vliegtuig Solar Impulse

Lausanne / Brussels Airport , 28 april 2011 – In het kader van zijn Europese tournee, heeft Solar Impulse, onder het beschermheerschap van de Europese Commissie, gekozen voor Brussels Airport als eerste internationale bestemming, Het vliegtuig zal van 23 tot 29 mei worden voorgesteld in de Europese hoofdstad, vanwaar het zal proberen door te vliegen naar Paris-Le- Bourget waar het als "Special Guest" wordt verwacht op de 49 ste Internationale Lucht- en Ruimtevaartbeurs die loopt van 20 tot 26 juni 2011.

Al in 2008, toen het vliegtuig op zonne-energie enkel op papier bestond, verleende de Europese Commissie openlijk haar steun aan het project van Bertrand Piccard en André Borschberg. Drie jaar later levert de Solar Impulse met zijn eerste, brandstofvrije dag-en nachtvlucht van meer dan 26 uur het bewijs van het gigantische potentieel dat de nieuwe technologieën bieden op het vlak van energiebesparing en de productie van hernieuwbare energie. Met deze Europese dimensie, lag het dan ook voor de hand dat de Solar Impulse Brussels Airport zou kiezen als eerste bestemming.

" Dit keer komen we met een vliegtuig dat echt bestaat en waarmee we aantonen dat de nieuwe technologieën ons minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen. Wij hopen dat we de inspanningen van de Europese instellingen voor het invoeren van een ambitieuze energiepolitiek, ook in de toekomst verder kunnen ondersteunen ", zegt een verheugde Bertrand Piccard, initiatiefnemer en voorzitter van het Solar Impulse project.

Brussel als eerste internationale bestemming

De keuze voor Brussels Airport als eerste internationale bestemming voor het Solar Impulse toestel heeft alles te maken met haar functie als luchthaven voor de Europese hoofdstad. Arnaud Feist, CEO van The Brussels Airport Company is erg enthousiast om het toestel op de tarmac van Brussels Airport te mogen verwelkomen. "Het brandstof- en CO2-vrije toestel mag gelden als hét symbool van de technologische inspanningen van de luchtvaart voor het gebruik van nieuwe materialen en nieuwe energievormen.

Ook de Europese luchthavensector werkt hard aan een verantwoorde en duurzame ontwikkeling van zijn activiteiten. Brussels Airport heeft de jongste jaren op het vlak van milieu een aantal belangrijke zaken verwezenlijkt: een nieuwe waterzuiveringsinstallatie, het plan om binnen het Airport Carbon Accreditation programma de CO2-uitstoot met 50% te reduceren, de deelname aan de Europese programma's Continuous Descent Operations en Collaborate Decision Making, ... Aangezien het onze ambitie is om de uitstoot van koolstof ook in de toekomst te blijven verminderen, genieten projecten rond zonne-energie sinds enige tijd onze hoogste aandacht.,. We zijn daarom erg opgetogen dat Solar Impuls kiest voor Brussels Airport als eerste internationale bestemming."<< Terug naar Overzicht