Triomfantelijke terugkeer van de Belgische paralympiërs op Brussels Airport

22 september 2016

Gisterenavond landden de Belgische paralympiërs op Brussels Airport. Daar was alles in gereedheid gebracht om de atleten op gepaste manier te lauweren.

De Belgische delegatie van 29 atleten behaalde maar liefst 11 medailles: vijf gouden, drie zilveren en drie bronzen plakken. Hiermee waren de Paralympische zomerspelen in Rio de meest succesvolle voor België sinds de spelen van Sidney.

Tijdens de huldigingsplechtigheid op de luchthaven werden alle medaillewinnaars een voor een op het podium geroepen en onder stormachtig applaus in de bloemetjes gezet.

Goud was er in Rio voor rolstoelatleet Peter Genyn (100m en 400m), tafeltennissers Laurens Devos en Florian Van Acker en amazone Michèle George (freestyle dressuur).

Wielrenner Kris Bosmans, rolstoelatlete Marieke Vervoort (400m) en Michèle George (para-dressuur) behaalden een zilveren medaille.

Rolstoeltennisser Joachim Gérard, Marieke Vervoort (100m) en het handbiketrio Jean-François Deberg, Christophe Hindricq en Jonas Van de Steene wonnen een bronzen medaille.

Prodiciat aan alle atleten en in het bijzonder aan onze medaillewinnaars!

Foto's van de terugkeer van de Belgische atleten kunt u hier bekijken:

 

Welcome Paralympic Team Belgium

 

 

<< Terug naar Overzicht