Gedeeltelijke heropening van de vertrekhal

1 mei 2016

reopeningdephallOp zondag 1 mei om 14.30 uur werd de vertrekhal officieel heropend. Het personeel van Brussels Airport heeft geen moeite gespaard om de vertrekhal 40 dagen na de aanslagen opnieuw - zij het gedeeltelijk - gebruiksklaar te maken voor de passagiers.

De vertrekhal werd offcieel heropend tijdens een korte ceremonie. Op de plechtigheid waren vooral leden van de luchthavengemeenschap aanwezig, maar ook van politie en brandweer.

Onder de officiële gasten herkenden we onder meer Premier Charles Michel, vicepremiers Jan Jambon en Alexander De Croo, Minister van Mobiliteit François Bellot, Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en kamervoorzitter Siegfried Bracke.

Tijdens de openingsceremonie kwamen de eerste passagiers de heropende vertrekhal binnen. In totaal hebben zowat 400 passagiers voor Malaga, Lissabon en Palma De Mallorca zondag ingecheckt in de heropende vertrekhal van Brussels Airport.

Vanaf maandag zullen incheckrijen 1 tot en met 8 weer open zijn, samen goed voor 111 incheckbalies. Ook de 36 incheckbalies in de tijdelijke structuur blijven voorlopig in gebruik.

<< Terug naar Overzicht