Brusels Airport verlegt de grens

17 maart 2016

bl_conntobIn de nacht van 16 op 17 maart kon op Brussels Airport grote bedrijvigheid worden waargenomen.

De verbinding tussen Connector en pier B werd in gebruik genomen wat betekent dat de Belgische grens op onze luchthaven werd verlegd.

Voortaan moeten alle passagiers, ongeacht hun bestemming, eerst door de veiligheidscontrole in Connector. Vervolgens gaan de niet-Schengen passagiers naar rechts om zich aan te bieden bij de nieuwe grenscontrole van Connector.

150 medewerkers klaren de klus in op één nacht 

Al het materiaal en de uitrusting van de oude grenscontroleposten en het screeningplatfrom in de vertrekhal moesten worden gedemonteerd en opnieuw geïnstalleerd en getest in hun nieuwe omgeving.

De oude doorgang naar pier B moest worden afgesloten en de wegwijzers en signalisatie in de vertrekhal werden aangepast. Een huzarenstukje dat in 1 nacht werd geklaard door 150 medewerkers.

Taksvrije zone van pier B wordt beveiligde zone

De winkelwandelzone van pier B bevindt zich voortaan na de veiligheidscontrole. Hierdoor moest het statuut van de zone worden veranderd naar "beveiligde zone".  Dat betekent dat alle shops, bars en restaurants en andere zones aan een grondige veiligheidscontrole werden onderworpen.

 

<< Terug naar Overzicht