Airport Partners

Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV)

Het DGLV verleent verkeersrechten op basis van de Europese en Belgische regelgeving en van bilaterale overeenkomsten. De toekenning van de verkeersrechten hangt af van de geloofsbrieven van de maatschappij en het type vluchten dat wordt aangeboden (commercieel, niet-commercieel, lijnvluchten, chartervluchten...).
Meer informatie krijgt u via:civilair@mobilit.fgov.be

Belgocontrol

Belgocontrol staat in voor de luchtverkeersleiding op Brussels Airport. Het autonome overheidsbedrijf is verantwoordelijk voor het vliegverkeer boven België tot vliegniveau 245. Belgocontrol heft terminal navigation charges bij landen en opstijgen. Deze heffingen staan los van de taksen en vergoedingen die door Brussels Airport worden geheven.
Meer informatie krijgt u via: customers@belgocontrol.be

Belgium Slot Coordination

Brussels Airport is een gecoördineerde luchthaven. Luchtvaartmaatschappijen moeten dus slots aanvragen om er te mogen opereren. De slotcoördinator van de luchthaven is Belgium Slot Coordination - BSC vzw.
Meer informatie krijgt u via: bruacxh@brucoord.org

Dienstverleners

 

Organisaties

Volgende organisaties richten zich naar luchtvaartmaatschappijen. Voor een volledige lijst van organisaties (reissector, toerisme en pers) kan u steeds contact met ons opnemen..